Ο ειδικός παθολόγος Δημήτριος Τζήμας διατηρεί το ιατρείο του στην τοποθεσία Πεύκα.
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 - 21-00
12:00-14:00
Σάββατο, Κυριακή Κλειστά
Τηλ. Επικοινωνίας

Ιατρικά νέα

    Sorry, no posts matched your criteria.

Τηλ. Επικοινωνίας
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 - 21-00
Πέμπτη 12:00-14:00

Συνταγές ΕΟΠΥΥ

Ο Κ. Τζήμας είναι πιστοποιημένος ιατρός στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ. Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μπορεί να χορηγηθεί στον ασφαλισμένο:

  • Παραπεμπτικό για αιματολογικές ή απεικονιστικές εξετάσεις, που προορίζονται για προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο, χρήση σε ιατρική βεβαίωση ή πιστοποιητικό υγείας και διάγνωση ή παρακολούθηση της πορείας μιας πάθησης.
  • Συνταγή για φαρμακευτική αγωγή.
  • Συνταγή για εξειδικευμένα αναλώσιμα, ορθοπεδικά και ιατρικά είδη, συναφή με την πάθηση και τις ιδιαιτερότητες του ασθενή.

Για την πραγματοποίηση της συνταγογράφησης είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του ασθενή για τη διεξαγωγή κλινικής εξέτασης, με εξαίρεση έκτακτα περιστατικά, όπου αιτιολογείται η εξ αποστάσεως συνταγογράφηση.

Συμμετοχή ασφαλισμένων

Οι αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε χωρίς οικονομική συμμετοχή του ασφαλισμένου σε κάποια από τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ ή του ΕΣΥ, είτε με οικονομική συμμετοχή 15% σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που είναι συμβεβλημένα με στον ΕΟΠΥΥ.  Η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην φαρμακευτική αγωγή είναι 25% του κόστους, εκτός κάποιων συγκεκριμένων παθήσεων για τις οποίες η συμμετοχή είναι μηδενική ή μειωμένη στο 10% (για παράδειγμα σακχαρώδης διαβήτης, μεσογειακή αναιμία, κυστική ίνωση και Νόσος του Parkinson, άνοια και επιληψία αντίστοιχα).

Άυλη συνταγογράφηση

Με αφορμή τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19 στον τομέα της υγείας, το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει κάνει διαθέσιμη την υπηρεσία άυλης συνταγογράφησης. Η άυλη συνταγογράφηση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που διευκολύνει τη σχέση ιατρού –ασθενή με δύο τρόπους:

  • Αντικαθιστά την έντυπη συνταγή με ηλεκτρονική, μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
  • Δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα και αναπηρία ή δυσκολία στην μετακίνηση που μπορεί να νοσηλεύονται κατ’οίκον, να λαμβάνουν συνταγή χωρίς τη φυσική τους παρουσία στο ιατρείο.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας της άυλης συνταγογράφησης γίνεται εύκολα μέσω της Ενιαίας Ψυφιακής Πύλης gov.gr  με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet, του ΑΜΚΑ και του αριθμού του κινητού τηλέφωνου ή της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.