Ο ειδικός παθολόγος Δημήτριος Τζήμας διατηρεί το ιατρείο του στην τοποθεσία Πεύκα.
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 - 21-00
12:00-14:00
Σάββατο, Κυριακή Κλειστά
Τηλ. Επικοινωνίας

Ιατρικά νέα

    Sorry, no posts matched your criteria.

Τηλ. Επικοινωνίας
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 - 21-00
Πέμπτη 12:00-14:00

Εκτίμηση αποτελεσμάτων

Το σημαντικότερο σημείο για την ακριβή διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία, είναι η εκτίμηση των αποτελεσμάτων όλων των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί ένας ασθενής. Σε αυτό το σημείο φαίνονται οι γνώσεις, η επιστημονική επάρκεια και η ορθή κρίση του ιατρού.

Για να προβεί ένας ιατρός σε μια σωστή διάγνωση οφείλει να λάβει υπόψη του το σύνολο των επιστημονικών δεδομένων σχετικών με την υγεία του ασθενή, τα οποία έχει λάβει από διάφορες πηγές. Συγκεκριμένα, ένας ιατρός οφείλει να λάβει υπόψη:

  1. Το ατομικό ιατρικό και φαρμακευτικό ιστορικό του ασθενή, συνδυασμένο με το οικογενειακό ιστορικό και την πιθανή κληρονομικότητα που αφορά κάποιες παθήσεις.
  2. Τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης, τόσο κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης, όσο και κατά την καταγραφή των συμπτωμάτων. Επιπλέον, οφείλει να συνυπολογίσει και την ψυχική και ψυχολογική κατάσταση του ασθενή τη στιγμή της εξέτασης.
  3. Τα αποτελέσματα όλων των αιματολογικών και απεικονιστικών εξετάσεων και εργαστηριακών ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο εντός του ιατρείου, όσο και σε εξειδικευμένα διαγνωστικά κέντρα, συνδυαστικά.

Επιπλέον, ο ιατρός, εάν τα ευρήματα το απαιτούν, οφείλει να ορίσει νέες, συμπληρωματικές ή επαναληπτικές εξετάσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσει, να απορρίψει ή να συμπληρώσει ευρήματα που δε δίνουν καθαρό αποτέλεσμα. Εάν πρόκειται για ασθενή με σπάνια νόσο ή όταν συνυπάρχουν παραπάνω από μια παθήσεις, τότε ο ιατρός μπορεί να συνεργαστεί με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, ώστε να προχωρήσει σε μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του ασθενή.

Δεύτερη γνώμη ιατρού

Κάθε άνθρωπος που λαμβάνει μια διάγνωση για την οποία χρειάζεται να λάβει ιατρικές αποφάσεις σχετικές με τη διεξαγωγή χειρουργικής επέμβασης ή μακροχρόνιας θεραπείας, νιώθει την ανάγκη να ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για την ασθένεια του, ενώ ταυτόχρονα καταβάλλεται από άγχος και στρες σχετικό με αυτή την απόφαση. Γι αυτό και δεν είναι σπάνιο κάποιος ασθενής να ζητήσει μια δεύτερη γνώμη, μια επανεκτίμηση της κατάστασης της υγείας του από άλλο ιατρό.

Η επανεκτίμηση της υγείας γίνεται από τον ιατρό με την ίδια ακρίβεια, επαγγελματικότητα και προσοχή, όπως και κατά την πρώτη εκτίμηση, σεβόμενος τη θεραπευτική προσέγγιση του ιατρού που έκανε την πρώτη εκτίμηση και εστιάζοντας αποκλειστικά στον ασθενή και τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης του.