Ο ειδικός παθολόγος Δημήτριος Τζήμας διατηρεί το ιατρείο του στην τοποθεσία Πεύκα.
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 - 21-00
12:00-14:00
Σάββατο, Κυριακή Κλειστά
Τηλ. Επικοινωνίας

Ιατρικά νέα

    Sorry, no posts matched your criteria.

Τηλ. Επικοινωνίας
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 - 21-00
Πέμπτη 12:00-14:00

ΗΚΓ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

Το ιατρείο του κ.Τζήμα προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης κάποιων συμπληρωματικών ιατρικών εξετάσεων, που μαζί με τη συνταγογράφηση αιματολογικών ή απεικονιστικών εξετάσεων, αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την αποτελεσματική διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων. Συγκεκριμένα, στο ιατρείο πραγματοποιούνται ηλεκτροκαρδιογραφήματα, εκτίμηση του αγγειακού δικτύου (σφυροβραχιόνιος δείκτης), σε συνεργασία με ειδικευμένο πνευμονολόγο ιατρό, και σπιρομετρήσεις. Οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στο χώρο του ιατρείου, ως μέρος της κλινικής εξέτασης, και προσφέρουν μια άμεση εικόνα της κατάστασης της υγείας του ενδιαφερόμενου, επισπεύδοντας τη διάγνωση και προλαμβάνοντας σημαντικές νόσους.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι μια απλή εξέταση που ελέγχει τα ηλεκτρικά σήματα που εκπέμπει η καρδιά με κάθε χτύπο. Διαρκεί λίγα λεπτά και δε χρειάζεται καμία προετοιμασία.

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα χρησιμοποιείται ως μέρος μια συνηθισμένης κλινικής εξέτασης, στα πλαίσια  προληπτικού εργαστηριακού ελέγχου (Check-up) ή ως προαπαιτούμενο για την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων ή πιστοποιητικών υγείας. Μπορεί να εντοπίσει καρδιακές νόσους όπως αρρυθμία, ισχαιμία, έμφραγμα του μυοκαρδίου, στεφανιαία νόσο, καρδιοπάθεια, κ.ά.

Εκτίμηση αγγειακού δικτύου – Σφυροβραχιόνιος δείκτης

Η εξέταση της εκτίμησης αγγειακού δικτύου, γνωστότερη ως σφυροβραχιόνιος δείκτης, είναι μια σημαντική εξέταση για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης στα άνω και κάτω άκρα.  Είναι μια απλή εξέταση που μπορεί καταδείξει με ακρίβεια την ύπαρξη περιφερικής αγγειοπάθειας, η οποία συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Ως εξέταση προτείνεται σε καπνιστές, ασθενείς με υπέρταση, αυξημένα λιπίδια, νεφρική ανεπάρκεια και διαβήτη, ενώ είναι απαραίτητη σε άτομα που εμφανίζουν συναφή συμπτώματα όπως πόνο, κράμπες, έλκη ή ψυχρότητα στα κάτω άκρα.

Σπιρομέτρηση

Η σπιρομέτρηση είναι μια απλή εξέταση που συμβάλλει στη διάγνωση και παρακολούθηση της υγείας των πνευμόνων και του αναπνευστικού συστήματος. Πραγματοποιείται από ειδικευμένο πνευμονολόγο ιατρό στο χώρο του ιατρείου και διαρκεί λίγα λεπτά.

Η σπιρομέτρηση χρησιμοποιείται στα πλαίσια προληπτικού εργαστηριακού ελέγχου(check-up) ή για διαγνωστικούς λόγους και μπορεί να καταδείξει νοσήματα όπως άσθμα, κυστική και πνευμονική ίνωση και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Ως εξέταση προτείνεται σε καπνιστές, άτομα με δύσπνοια, επίμονο βήχα ή αλλεργίες και ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα.