Ο ειδικός παθολόγος Δημήτριος Τζήμας διατηρεί το ιατρείο του στην τοποθεσία Πεύκα.
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 - 21-00
12:00-14:00
Σάββατο, Κυριακή Κλειστά
Τηλ. Επικοινωνίας

Ιατρικά νέα

    Sorry, no posts matched your criteria.

Τηλ. Επικοινωνίας
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 - 21-00
Πέμπτη 12:00-14:00

Ιατρικές βεβαιώσεις

Οι ιατρικές βεβαιώσεις αποτελούν ένα προαπαιτούμενο έγγραφο για ένα πλήθος διαδικασιών με τον δημόσιο τομέα. Για την λήψη ιατρικής βεβαίωσης απαιτείται κλινική εξέταση από τον ιατρό και μία ή περισσότερες απεικονιστικές ή αιματολογικές εξετάσεις, ανάλογα με το είδος της βεβαίωσης και την ηλικία και γενική κατάσταση υγείας του ενδιαφερόμενου.

Σχολικές ιατρικές βεβαιώσεις

Η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης(Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) είναι απαραίτητη για την εγγραφή ενός παιδιού στο νηπιαγωγείο και την Α’ Δημοτικού. Ο ιατρός, προκειμένου να παρέχει την ιατρική βεβαίωση συμπληρώνει το πλήρες ιατρικό ιστορικό του παιδιού και έπειτα προβαίνει σε κλινική εξέταση, αξιολογώντας τη συνολική  κατάσταση της υγείας του. Ελέγχεται η λειτουργία της καρδιάς, του ήπατος, του αναπνευστικού, μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, των δοντιών, των ματιών και του δέρματος. Επιπλέον, ελέγχεται η συνέπεια ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και λαμβάνονται φυσικές μετρήσεις . Ανάλογα με τα κλινικά ευρήματα είναι πιθανό ο ιατρός να προτείνει συμπληρωματικές εξετάσεις.

Αθλητικές Ιατρικές βεβαιώσεις

Η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης είναι απαραίτητη για παιδιά, εφήβους και ενήλικες προκειμένου να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Για την παροχή ιατρικής βεβαίωσης ο ενδιαφερόμενος ή η ενδιαφερόμενη υποβάλλεται σε:

  • Κλινική εξέταση.
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα.
  • Συμπληρωματικές εξετάσεις, ανάλογα με την ηλικία, το ιατρικό ιστορικό και τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης και του ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Η συνολική διαδικασία για την απόκτηση της αθλητικής ιατρικής βεβαίωσης είναι ουσιαστικά ένας προληπτικός ιατρικός έλεγχος της υγείας των υποψήφιων αθλητών και αθλητριών, γι αυτό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με διεκπεραιωτικό τρόπο.

Συμπληρωματικά, σύμφωνα με την υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όλοι οι αθλητές με δελτίο αθλητικής ιδιότητας, αλλά και το τεχνικό προσωπικό,  οφείλουν πριν την έναρξη των προπονήσεων, να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση που επιβεβαιώνει ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα που συνδέονται με τον Covid-19 (πυρετός, βήχας, δύσπνοια, πονόλαιμος, κόπωση, μυαλγία και ανοσμία).

Έκδοση/ανανέωση διπλώματος οδήγησης

Σε περίπτωση έκδοσης διπλώματος οδήγησης ή ανανέωσης του διπλώματος για άτομα από 65 έως 80 ετών, είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από παθολόγο (μαζί με βεβαιώσεις άλλων ειδικοτήτων). Πέρα από την κλινική εξέταση, είναι πιθανό να ζητηθεί από τον ιατρό η πραγματοποίηση συμπληρωματικών αιματολογικών ή απεικονιστικών εξετάσεων, είτε λόγω των κλινικών ευρημάτων είτε σε περίπτωση που πρόκειται για ανασφάλιστο άτομο.